Adana Barosu’nun 31’inci Dönem Olağan Genel Kurulu yapıldı, Baro Başkanlığına Avukat Semih Gökayaz seçildi. Adana Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Avukat İsmail Hakkı Atal, Adana Barosu’nun 31. Olağan Genel Kurulunda divan oluşur oluşmaz genel kurulun ertelenmesi için önerge verdi. Av. Atal, Genel Kurul seçimlerine itiraz ettiklerini, dile getirerek açıklamada bulundu.
“Mesleki sorunların görüşülmesi ve çözüm önerileri” başlığı altında 2 önerge sunduğunu dile getiren Av. Atal, “Gerek CHD’li avukat arkadaşlarımın ve gerekse de milliyetçi gruptan avukat arkadaşlarımın önergelerimize verdiği destekle patron avukat Divan başkanının direnci kırıldı ve önergelerimiz tavsiye kararı olarak oylanıp genel kuruldan geçti” dedi.
Adana Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Avukat İsmail Hakkı Atal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
USUL- ŞEKİL SAKATLIĞI VAR
“Mahkeme tarafından büyük ihtimalle iptal edilecek ve hukuki karmaşaya sebep olacak olan; Adana Barosunun 31. Olağan Genel kurulunda divan oluşur oluşmaz, genel kurulun ertelenmesi için önerge verdim. Zira pandemi yasakları döneminde 10 aylık faaliyet raporu ve mali bütçeyi avukatlara tebliğ etmeden, genel kurul ve secim yapmaya çalışan Adana Barosuna karşı açtığım davada hukuki yorum gerektirmeyen bir USUL -ŞEKİL sakatlığı var.
AV. AZİZ ERBEK, SEÇİMİN ERTELENMESİ ÖNERGEMİZİ OYLATMADI
Divan bşk. Av. Aziz Erbek (ki kendisi tıpkı Veli Küçük gibi 2010-2012 yılları 2.başkanlık döneminde cevre -ekoloji mücadelesinden Baroyu geri çekmesiyle-termik -nükleer enerji şirketlerinin işine gelecek enerji hukuku sertifika programı düzenlemesiyle -Çevre komisyonu olarak Su gözü termik santraline karşı basın açıklamamızı engellemek için, Baro salonunu kilitlettirmesiyle, muhalefetime mazhar olmuştu) YASAYA AYKIRI şekilde, genel kurulun ve seçimin ertelenmesi önergemizi genel kurulda oylatmadı. Bu konuda muhalefet şerhimi yazdım.
Daha sonra gündemin 13.maddesinde “Mesleki sorunların görüşülmesi ve çözüm önerileri “başlığı altında 2 önerge daha sundum.
MASRAFLAR BARO BÜTÇESİNDEN OLMASIN
1. önergeyle 259 meslektaşın imzasıyla “Covid 19 salgınının sebebi cevre -ekoloji problemleri olduğu bilimsel olarak tespit edildiğinden, Avukatlık Kanununun 95/21 maddesi gereğince Adana Barosunun çevre davalarında davacı olması -sadece Çevre ekoloji davalarında görevlendirilmek üzere genç, idealist, yabanci dili olan bir meslektaşımızın Baro bünyesinde tam zamanlı olarak istihdam edilmesi -başkan vekilliği görevinin tüm yönetim kur. Üyeleri tarafından dönüşümlü olarak üstlenilmesi -kültürel, sportif faaliyetlerin masraflarının BARO BÜTÇESİNDEN DEĞİL katılımcıların kendisi tarafından karşılanması, teklif edilmesi planlandı.
ÖNERGELER OYLATILMADI
2. önergeyle ise 33 meslektaşın imzasıyla, “Baro organlarında görev alanların CMK ve adli yardım görevi alamayacağı -kendisi veya eşi üzerinde 200 asgari ücret tutarında gayrimenkulü olanların CMK ve adli yardım görevi alamayacağı -CMK sisteminde dışarıdan müdahale olanağı olmayan OCAS sistemine geçilmesi” teklif edilmesi planlandı. Özellikle 2. önergeyi genç meslektaşlardan aldığım şikayetler doğrultusunda ve avukatlar arasında sosyal adaleti sağlayacak, işçi avukatları ekonomik olarak güçlendirecek bir önerge olarak hazırlamaya çalıştım. Ancak kendisi de bir PATRON AVUKAT olan Divan bşk. Av. Aziz Erbek’in bu önergeleri de oylatmamak üzere direnciyle karsılaştık.
HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER
Gerek CHD’li avukat arkadaşlarımın ve gerekse de milliyetçi gruptan avukat arkadaşlarımın önergelerimize verdiği destekle patron avukat Divan başkanının direnci kırıldı ve önergelerimiz tavsiye kararı olarak oylanıp genel kuruldan geçti. Şimdi bize düşen görev (eğer 1.İdare mhk. seçimleri iptal etmezse) yeni seçilecek yönetim kurulunun ilk toplantıda tavsiye kararını Yönetim Kurulu kararı olarak uygulamaya koyup koymayacağını görmek; eğer zaman geçirmeye çalışan ve ilk YK toplantısında karar almayıp mevzuyu soğutmaya çalışan bir tavır gördüğümüz anda HEMEN -ŞİMDİ -DERHAL Baro üyelerinin 1/5 imzasını toplayıp önerge içerikleri gündemiyle OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURULU toplamaktır. Destek veren Yurdagül Gündoğan, Şiar Rişvanoglu, Mehmet Gökberk başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkürler.”