MAHİYE MORGÜL

Ağrı dağı toprağındaki bakteri antibiyotik! / Mahiye Morgül

Videonun başına “Yoğurt Yemem” yazıldığına bakmayın.
Mağaralarda bakteri arayan yabancılar…
Hımmm… Demek ki, astım mağarasında bir gece uyuyanların astımını oradaki bakteriler iyileştiriyordur.
Ev yoğurdunu iki üç ayda bir mayanızı değiştirerek mayalarsanız farklı tür bakterilerle vücudunuzu tanıştırabilirsiniz.
Ben şimdi Bal Sirkesi Anasıyla mayalamaya geçtim.
Koçal probiyotikçi arkadaşımın ürettiği yoğurt mayasını uzun süre kullandım.
Asma suyu, nohut, greyfurtun dışındaki beyaz kabuk, zemzem… Daha önce denediklerim bunlar.
Mayalarken kural şu; ilkin bir bardak ılık süte yarım kibrit kutusu kadar ekleyin, 12 saat ılık yerde bekletin. Açtığınız zaman bir gün dolapta bekletin. Beklettiğiniz ama mayadır, ertesi gün yeniden süt hazırlayın, o mayadan alın maya olarak kullanın. Onu mayalayınca onu da bir gün dolapta bekleterek kullanın. Üç dört kez mayaladıktan sonra maya tam lezzetini alıyor, artık birkaç ay onu kullanın.
Probiyotik yoğurdunuzu kendiniz yaptınız, bravo. Sıra başkalarına öğretmenize geldi. Kolay gelsin.
Mayana
Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.