Prof. Dr. AYHAN SEZER

ADEM VE HAVVA’DAN ÖNCE YARATILAN İNSANLAR VAR MIYDI?

İncil de Kur’an da ilk yaratılan insanın Adem olduğunu söylüyor. Yine iki kutsal kitap ta Havva’nın yaratılışı ve Adem’le birlikte cennetten kovulmaları ile ilgili benzer olaylar aktarıyorlar. Bazı Hıristiyan mezheplerinde Havva’yı kimin kandırdığı ile ilgili farklı açıklamalar olmakla birlikte cennetten kovulma konusunda görüş birliği vardır.
Ne var ki açıklamalar bu kadarla kalmıyor. Arkeologlar, kazılardan çıkan bulgulara bakarak, İncil’de belirtilen dönemden çok önce insanların dünyada yaşamış oldukları sonucunu çıkardılar. İncil’e göre dünya 6,000 küsur yaşında fakat kimi arkeologlar insanların 100,000 yıl önce de dünyada yaşadıklarına inanıyorlar.
Bilimsel bulgularla inanç çelişiyor diyerek tartışmalara son verebilirdik. Ne var ki   A. Hoyle Lester 1874’te basılan “Pre-Adamite Book – Or Who Tempted Eve -SCRIPTURE and SCIENCE in  UNISON as RESPECTS the ANTIQUITY of MAN” adlı kitabında Adem öncesinde insanların yaratıldığını hem bilimsel bulguları hem İncil’den ayetleri kanıt göstererek iddia ediyor.
Lester kötü şekilde saçmaladığının farkında değil. Güya Allah önce “aşağılık ve barbar” ırkları yaratmış.
“Aklı başında” beyaz ırk  mensupları kendilerinin Çinler, Moğollar, Malaylar ve  Zencilerle aynı atadan gelmiş olabileceklerine inanamazlarmış.
Allah bu ırkları yarattıktan sonra en gelişmiş ırk olarak beyaz ırkı “kendi görünümünde” yaratmış.
Lester kitabında cehaletin ve aptallığın doruklarını zorluyor. Çin’in Avrupa’dan 1500 yıl önce uygar bir ülke olduğunu bilmiyor.
Lester, Cortes ve Colomb gibi soyguncu canavarların Amerika kıtasına Hıristiyanlıkla birlikte uygarlık getirdiğini iddia ediyor.
Lester bir fazla özellikle tipik bir yobaz. Sadece Hıristiyanlık propagandası yapmıyor; beyaz ırkın diğer ırkların efendisi olması gerektiğini savunuyor.
Üzücü olan, Lester gibi yobazların sayısının günümüzde giderek artması.
Lester’ler sadece Hıristiyanlar arasında yok.  Lester’lik evrensel bir hastalık
Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.