KÜLTÜR SANATMANŞET

Rüya & Özgür ikilisinden Harbiyelilere Deprem moral desteği

Adana’nın tanınmış müzik gruplarndan Rüya & Özgür ikilisi geçtiğimiz günlerde Harbiyelilere deprem moral desteğinde bulunmak için konser verdiler.

Gazeteci Nesrin Rihani’nin organize ettiği konsere çok sayıda Harbiyeli katıldı.

Samandağ sivil toplum İnisiyatifi olarak örgütlenen Samandağ Dayanışma Evleri çatısı altında birleşen moral destek örgütlerinin davetlisi olarak Harbiye’ye giden Rüya & Özgür ikilisi katılımcıların ilgi odağı oldular.

Samandağ Dayanışma Evleri grubu adına Söz ekiplerine açıklamalarda bulunan Çağla Cemali depremin 2. gününden itibaren aktif olduklarını belirterek “Halkın moral gücünü yüksek tutabilmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Müzik gruplarından konser, ilim ve bilim adamlarından oluşan uzman ekipler tarafından verilen konferansve düzenlenen paneller, tiyatro ekipleri tarafından verilen çocuk oyunlarının aktiviteleri arasında bulunduğunun altını çizen Cemali etkinliklerin tamamının “ Yeni Bir yaşam filizleniyor” başlığı altında topladıklarını söyledi.

Harbiye’de düzenlenen konserde ilk sahne alan bölgenin en eski ve etkin müzik gruplarından olan Kaldırım Grubu oldu.

 

Yerel dilde söylenen türkülerden sonra sahne alan Rüya& Özgür ikilisi adeta katılımcıların ruhlarına ortak oldular.

Konserin ilerleyen saatlerinde alanın en ilgi çekici sahnesi ise küçücük çocukların ellerinde Türk bayrakları ve minik Atatürk posterleriyle pistte yer almaları oldu.

Konser Rüya & Özgür ikilisinin çaldığı 10. Yıl marşı ile son buldu. 10.Yıl marşı ile heyecanı gökyüzüne ulaşan katılımcılar marşı Rüya ve Özgür ile birlikte söylediler.

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.