MANŞETSAĞLIK

Türkiye’de 100 kişiye 2.2 hekim…

Son yıllarda sağlık çalışanlarının yurtdışında çalışmak için ayrıldığı Türkiye, hem OECD ülkeleri arasında hem de Avrupa’da kişi başına hekim sayısının en düşük olduğu ülke.

Devlet hastanelerinden alınmak istenen randevuların ilerleyen tarihlere verildiğine yönelik paylaşımlar, son dönemde sosyal medyada sıklıkla yer buluyor. Sağlık Bakanı Koca, geçen yıl hastaneden aldıkları randevulara gitmeyenlerin sayısını 23 milyon kişi olarak açıkladı.

Türkiye’de her 1000 kişiye 2.2 hekim düşüyor. Yunanistan, her 1000 kişiye düşen 6.3 hekim ile OECD üyeleri arasında en iyi durumda. Türkiye ayrıca kişi başına düşen hemşire sayısında Kolombiya’nın ardından sondan ikinci sırada.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin günden güne artması da göçün bir başka nedeni olarak kabul ediliyor. TTB verisine göre, geçen yurtdışında eğitim ya da çalışma için gerekli olan ‘iyi hâl belgesi’ almak için 3 bin 25 hekim başvuru yaptı. Almanya’da görev yapan Türk vatandaşı hekim sayısı 2 bin 628 olarak açıklandı.

Fatih Altaylı’nın yazısı“Hastalar randevularına geliyorlar. Ancak çok uzun süre bekleyince, hekime gitmeden hastaneden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Çünkü AKP tarafından icat edilen ‘performansa dayalı’ sağlık sistemi nedeniyle randevu aralıkları çok kısa. Bir hekime mümkün olduğunca çok hasta kabul ettirilmek isteniyor.”

kaynak: kapsül.com.tr

Fotoğgraf: gazeterüzgarlı

Arkadaşlarınızla paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
error: Uyarı: Korumalı içerik !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmak için lütfen reklam engelleyicinizi kapatınız.